Jeanette - trebarnsmor og nordisk mester i Body Fitness (2015)

I 2013 bestemte Jeanette seg for to ting: starte eget treningssenter og satse på body fitness. I dag driver hun sammen med Ingrid Helen Marcussen Basic Fitness på Askøy utenfor Bergen; og høsten 2015 ble hun Norsk mester og Nordisk mester i body fitness.

Basic Fitness er et lite treningssenter. Når Ingrid og Jeanette bestemte seg for å starte eget senter hadde de begge lang fartstid innenfor bransjen. Begge trengte nye utfordringer og alternativene var enten å studere eller å satse for seg selv – valget falt på det siste.

Tanken var å tilby enkel trening (løse vekter), lang åpningstid og at kundene kunne låse seg inn selv.  ”Vi er et lite og personlig senter med godt miljø.”, sier Jeanette, ”Vi har kunder i alle aldersgrupper, fra ungdommer til seniorer. Siden vi er et lite senter er det viktig for oss som eiere å møte kundene selv. Snakke med dem og få nyttige tilbakemeldinger”.

Jeanette har alltid drevet med trening – dans, håndball, fotball og styrketrening. Interessen for fitness fikk hun fra sin mor som konkurrerte aktivt i fitness og styrkeløft. Hun bestemte seg derfor tidlig for at ”en gang skal jeg også konkurrere i fitness”. Etter tre barnefødsler og nystartet senter bestemte hun seg for ”at nå er tiden inne!”. Våren 2014 kontaktet hun sin coach og de begynte veien mot konkurranse.

”Målet mitt var å gjøre det bra, og jeg var villig til å bruke den tiden som krevdes – jeg hadde ikke hastverk. Første steg var å gå ned i vekt og øke muskelstyrken, noe som tok 6 mnd. Deretter holde vekten, spise mye, øke muskelmassen og styrken. Høsten 2014 var vi kommet så langt i treningsarbeidet at vi bestemte oss for at målet var NM i fitness høsten 2015”.

”Tiden fram mot konkurranse gikk lettere enn fryktet.”, sier Jeanette, ”Formen var god. Jeg trente lite kardio og spiste godt med mat. Det var først de siste ukene at jeg merket at jeg ble sliten og mistet noe styrke. Årsaken til at det gikk såpass lett tror jeg var fordi jeg hadde brukt god tid og hadde godt grunnlag.”.

”Siden jeg ikke hadde konkurrert tidligere måtte jeg kvalifisere meg til NM. Jeg stilte derfor opp i min første konkurranse helgen før NM. Da vant jeg både debutantklassen, konkurranseklassen og overall. Tre 1. plasser i første konkurranse var over all forventning!”, fortsetter Jeanette.

” I NM helgen etter vant jeg min konkurranseklasse overraskende, og ble nr. 3 overall. Jeg kvalifiserte meg dermed til å delta for landslaget i Nordisk mesterskap i Finland, hvor jeg noen helger senere vant min klasse og kvalifiserte meg til VM i Budapest. Der ble jeg nr. 10.”

” Siden VM har jeg ikke konkurrert. Konkurranser er så belastende at jeg brukte 6 mnd i 2015 til å bli klar for tung trening igjen. Jeg vet ikke når jeg skal konkurrere neste gang. Målet mitt er å kvalifisere meg til en landslagsplass for å kunne få delta i et nytt EM eller VM.”

I tillegg til å drive senteret er Jeanette også personlig trener. For Jeanette er det viktig å se kunden og gjøre så god jobb som mulig med kunden. I tillegg til vanlig styrketrening tilbyr hun også kostholdsveiledning. ”Jeg har også noen kunder jeg webcoacher ved hjelp av ALTINA. Webcoaching passer best for dem som har drevet endel med styrketrening tidligere, som kan teknikk og er selvgående. ALTINA gir oss en veldig grei oversikt og mulighet til oppfølging. Etter at progresjonsplanleggingen kom er det veldig enkelt å sammenligne økter og se progresjon over tid. Kundene kan kommentere på økten og markere hvordan de følte det gikk. Dette gjør at jeg raskere får oversikt og kan gjøre justeringer. Tidligere måtte jeg vente med å gjøre justeringer til ukesrapporten kom på mail – nå får jeg oversikten umiddelbart”.

”Kundene synes også det er veldig greit å bruke appen. Spesielt det at de kan logge økten underveis når de trener - nå slipper de å gjøre dette på mail/regneark etter treningen.”

Følg Jeanette på Instagram eller Facebook.

Se også innslag fra God Morgen Norge 7. Mars: ”Jeg snakker aldri om slanking”.