Marcel da Cruz - en av Norges mest profilerte trenere

Marcel i aktivitet med en kunde hos Magnat Center i Oslo

Marcel i aktivitet med en kunde hos Magnat Center i Oslo

Visste du at en av Norges mest profilerte trenere er født i Brasil og har representert Norge i Bob?

Marcel da Cruz har bred treningsbakgrunn med mastergrad i idrettsvitenskap, kongepokal i to idretter og har en lang liste med profilerte utøvere han enten trener eller har trent. Av utøvere som kan nevnes er: Casper Ruud (tennis), Cecilia Brækhus (boksing), Jaysuma Saidy Ndure (friidrett), Ezinne Okparaebo (friidrett), Nadia Akpana Assa (friidrett), Ulrikke Ekerli (tennis), Silje Nordendahl (Snowboard), Kristine Ekrem (friidrett) og Jørgen Skjelvik (fotball, Norge og RBK) m.fl.

Marcel er født i Brasil, har norsk mor og far fra Cap Verde, men størstedelen av oppveksten har vært i Norge. I dag er han medeier i Magnat Center, og jobber der som Performance Coach og fagansvarlig. Han er også en etterspurt foredragsholder.

Magnat Center holder til på Skøyen og kaller seg ’folkets toppidrettssenter’. I norsk sammenheng er Magnat et unikt treningssenter som har hele spekteret av kunder; alt fra pasienter som trenger hjelp til opptrening til toppidrettsutøvere i verdenseliten. «Når det gjelder Magnat er kvalitet og kompetanse viktige nøkkelord. For oss er godt samarbeid tverrfaglig internt og med kundene veldig viktig. Dette jobber vi kontinuerlig med», sier Marcel.

«Selv har jeg spilt basketball på høyt nivå i Norge, Belgia og USA. Er Norgesmester og har kongepokal i to idretter», sier Marcel. «På College i USA spilte jeg basket og drev jeg med friidrett – tresteg og lengde. Da oppnådde jeg å bli utnevnt til 'Second Team All Conference' i basketball og 'All New England athlete' i tresteg. Da jeg returnerte tilbake til Norge satset jeg videre på friidrett, 400m. Dessverre måtte sesongen brytes pga et tretthetsbrudd i ryggen. Istedenfor ble jeg plukket opp av bobsleigh-miljøet. De trengte gode sprintere til landslaget og spurte om jeg ville prøve meg – noe jeg gjorde. Resultatet ble VM-deltakelse, Word Cup, kongepokal, mye læring og mye gøy».

For nøyaktig to år siden presenterte ALTINA en prototype for dere – hvorfor fikk vi innpass? «Det var ideen, innholdet og tanken på det som skulle utvikles. I dag er det mangelvare på gode treningsløsninger både for personlige trenere og trenere til idrettsutøvere. Og siden ALTINA har ressurser med bakgrunn som trenere selv; med forståelse for trenerrollen og de behovene som denne har».

Magnat og Marcel bidrar med sin kompetanse til å utvikle ALTINA, noe som ikke er selvsagt i en travel hverdag. «Som trener så jeg hvordan ALTINA i framtiden kunne bli et nyttig arbeidsredskap. Istedenfor å kjøpe et ferdig produkt og klage på dette, valgte jeg heller å være med å utvikle et produkt som dekker de behovene en trener har».

Etter å ha vært en del av støtteapparatet til Cecilia Brækhus sin mesterkamp i Oslo Spektrum, har Marcel nå noen forholdsvis rolige uker. Søndag reiser han til Miami for å hjelpe Casper Ruud til ATP World Tour turneringen hvor det meste av verdenseliten kommer. ALTINA blir hjemme i Norge og jobber på spreng med de siste funksjonene - men følger selvfølgelig spent med og ønsker dem lykke til!